Воздух / Вода


EH3

ЕH3 топлинските пумпи за воздух / вода е нашето најново достигнување, направено е од некородирачки челик и има релативно висок коефициент на греење. Дизајнот беше многу едноставен за исполнување на визуелните и функционалните барања на надворешната инсталација. Оваа топлинска пумпа има висока енергетска ефикасност и може да се користи за греење или евентуално за ладење.

feature bootstrap

- Греење моќ 10-15kW
- Надворешна инсталација
- Ефикасност до -25 ° C
- EVI инјекција на пареа
- Кабинет од нерѓосувачки челик
- COP 4.5
- Може да се користи како сплит


EH2

Нашите EH2 топлински пумпи за воздух / вода се произведени во компактен дизајн за надворешна монтажа. Тие се карактеризираат со релативно висок фактор на греење, тековен дизајн и фер цена. Куќиштето како и внатрешните прегради се направени од метал од некородирачки челик. Поради високата температура на излезот на водата, EH2 е погодна за греење со радијатори. Топлинската пумпа е достапна во три различни верзии (компактна, раздвоена и директна кондензација).

- Греење моќ 10-15kW
- Надворешна инсталација
- Би-блок инсталација
- 3-насочен вентил
- Кабинет од некородирачки челик
- COP 4.5
- Може да се користи како сплит

feature bootstrap

EH1

Ние воведуваме новa генерација на топлински пумпи воздух / вода. Компактниот дизајн за надворешна и внатрешна инсталација се карактеризира со висок фактор на греење, модерен дизајн и ниска цена. EH1 е опционално достапен во активна или пасивна варијанта. Благодарение на високиот фактор на загревање (COP 5.85 или COP 4.64), EH1 е погодна за греење и ладење и подно греење или fan coil радијатори.

feature bootstrap

- Греење 10 или 20kW
- Надворешна или внатрешна инсталација
- Коаксијален разменувач на топлина
- Еколошки затоплувачки агенс
- COP 5.85 или COP 4.86
- Може да се користи како сплит


EHNAV

EHNAV е најмалата топлинска пумпа на пазарот. Иновативниот дизајн на оваа мини топлинска пумпа нуди нови можности за користење на обновливи енергии. Едноставната инсталација е овозвможена од малиот отпечаток и недостатокот на надворешна опрема. Благодарение на овие карактеристики, ова индивидуално дизајнирано грејно решение претставува револуција на пазарот на топлински пумпи.

- Моќност на греење 6kW
- Внатрешна инсталација
- Интегрирана контрола
- Низок простор потребно
- Ниска бучава
- COP 3.5

feature bootstrap

EHP200

EHP2000 е нова топлинска пумпа воздух / вода, со капацитет од 200 литри и се користи во домот. Има режим за одмрзнување и користи внатрешна или надворешна топлина за да се загрее. Благодарение на константната вода и интелигентниот разменувач на топлина, во резервоарот не може да се акумулира талог, со што се спречува создавањето на бактериите. Температурата секогаш се наголемува над 50 ° C (бактериски раст 20-45 ° C).

feature bootstrap

- Волумен 200 литри
- Внатрешна инсталација
- Температура на топла вода 65 ° C
- Ниско ниво на бучава
- Подготвен за инсталирање
- Може да се поврзе со проточна вода
- Може да се користи како сплит


Наша канцеларија

GF-Haustechnik
бул. Видое Смилевски Бато б.б
1200 Тетово, Р.Македонија
+ 389 70585786
+ 41 786664594
gf-haustechnik@t-home.mk

Социјални мрежи